Las sociedades matriarcales en la librería Proleg

Angels y Nuria, “alma mater” de la librería feminista Pròleg especializada en obras de mujeres, me han invitado a dar una charla sobre las sociedades matriarcales y el viaje a la comunidad minangkabau de Sumatra, http://matriarcados.com/
Gracias amigas!
Dijous 14 de juliol a les 19.00h. Xerrada amb documentals:
Les Societats Matriarcals per Anna Boyé
En aquesta xerrada, Anna Boyé, antropòloga per la Universitat de Barcelona i fotoperiodista, ens acostarà a les societats dels bijagó, de Guinea Bissau, els mosuo de la Xina i els minangkabau de Sumatra. Aquest treball etnogràfic s’emmarca en el projecte “Matriarcats”, realitzat a les comunitats matriarcals que hi ha al món.

Allà les dones són respectades per la saviesa que mostren a l’hora de prendre decisions. Elles organitzen el treball, l’economia, la gestió social i són el pilar que estructura la societat. La seva autoritat és reconeguda per tots.
En aquestes terres matriarcals es té la sensació de viure la veritable essència de la vida, on el “ser” és més important que el “tenir”.

Veurem: tres mini documentals de 6′ sobre els bijagó, de Guinea Bissau, els mosuo de Xina i els minangkabau de Sumatra.

L’Anna està actualment iniciant una nova aventura i amb la idea de donar a conèixer molt de prop la vida quotidiana d´aquestes societats, organitzant el primer viatge antropològic als Minangkabau de Sumatra, una comunitat islàmica de més de quatre mil.lions d´habitants on la dona transmet el llinatge, hereta la terra i els béns de la família, on el consens entre l´home i la dona és la base de la societat i on la natura és una mestra que guia. Un viatge únic i fascinant!.
Pots veure tota la informació a matriarcados.com
Info sobre les societats matriarcals: http://blog.annaboye.com/

Pròleg | La Llibreria de les Dones

Carrer de Sant Pere més Alt, 46. Barcelona – 08003

T. 93 319 24 25
llibreriaproleg@llibreriaproleg.com

Horari: Els Dilluns de 17 a 20h. i de Dimarts a Dissabtes d’11 a 14:30h i de 17 a 20h.Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *